11
Σεπ
2019
0

Γνωρίστε τις δραστηριότητες του Συλλόγου

Αγαπητοί γονείς,

Παρακάτω θα βρείτε αναλυτική παρουσίαση για κάθε μια από τις δραστηριότητες που συντονίζει ο Σύλλογος Γονέων.

👉 Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα.

Θα διαβάσετε λίγα λόγια για να γνωρίσετε τους δασκάλους και τους προπονητές, οι οποίοι έχουν υψηλή εξειδίκευση στο αντικείμενό τους, παιδαγωγική κατάρτιση και όλα τα τυπικά προσόντα (πτυχία, επαγγελματική καταξίωση, διακρίσεις, ενώ έχουν φροντίσει ώστε οι καλλιτεχνικές, δημιουργικές και αθλητικές δραστηριότητες που συντονίζουν να απευθύνονται ειδικά σε παιδιά Δημοτικού. 

Σημειώνουμε ότι:

  • για τη συμμετοχή στις αθλητικές δραστηριότητες οι γονείς θα πρέπει να προσκομίσουν αντίγραφο πρόσφατης ιατρικής βεβαίωσης
  • για την εγγραφή στις δραστηριότητες, οι γονείς θα πρέπει να έχουν εξοφλήσει την ετήσια συνδρομή στο Σύλλογο Γονέων (10 ευρώ) και να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση / έγκριση συμμετοχής
  • κατά κανόνα απαιτούνται τουλάχιστον 6 παιδιά για να πραγματοποιηθεί μια δραστηριότητα
  • για τις αθλητικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στον προαύλιο χώρο, σε περίπτωση  βροχής για μια ημέρα ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ σε κλειστή αίθουσα, ως μάθημα θεωρίας / τεχνικής. Σε περίπτωση δεύτερη συνεχόμενης ημέρα βροχής, εκείνη την ημέρα θα ακυρωθούν.
  • οι δραστηριότητες που δεν πραγματοποιούνται κατά τις επίσημες σχολικές αργίες, δεν αναπληρώνονται

 

Σκάκι     

Δάσκαλος: Νικόλαος Μενδρινός. Θεωρείται «εθνικός μαιτρ», έχοντας στο παρελθόν διατελέσει μέλος Προεθνικών ομάδων και της εθνικής ομάδας Νέων το 1984. Προπονητής Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας από το 2005. Πρωταθλητής Ελλάδας 2011, 2013, 2014. Με τα παιδιά του σχολείου μας έχει συμμετάσχει σε σειρά διαγωνισμών, ενώ πέρυσι διοργάνωσε το τοπικό σχολικό τουρνουά σκάκι στο χώρο του σχολείου μας. 

Πραγματοποιείται κάθε: ΤΕΤΑΡΤΗ 17.30 – 18.30 (Α’-Β’) | 18:30-19:30 (Γ’-Δ΄-Ε’-ΣΤ’)

 

Ρομποτική

Κύκλος μαθημάτων με στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά βιωματικά τις νέες τεχνολογίες και βασικές αρχές προγραμματισμού, να γνωρίσουν έννοιες όπως οι αλγόριθμοι, οι επαναλήψεις, οι συναρτήσεις, οι έλεγχοι, να κατανοήσουν πως λειτουργεί το διαδίκτυο. Στη διάρκεια των μαθημάτων, τα παιδιά συνεργάζονται δημιουργικά σε δραστηριότητες, με ή χωρίς τη χρήση υπολογιστή, συναρμολογούν τα δικά τους ρομπότ, έρχονται σε επαφή με πιο σύνθετες ρομποτικές κατασκευές όπως Arduino, Meccanoid κ.α, προγραμματίζουν με διάφορα νέα εργαλεία όπως το Scratch, το CodeCombat, το BYOB κ.α. και δίνουν ζωή στις κατασκευές τους, σε ένα απλό και εύχρηστο προγραμματιστικό περιβάλλον, ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά.

Πραγματοποιείται κάθε: ΤΕΤΑΡΤΗ 18:30 – 19:30 Α’ -Β’-Γ’ | 19:30 – 20:30 Δ-Ε’-ΣΤ’’ 

 

Μαθήματα Αυτοάμυνας

Η αυτοάμυνα εκτός από προπόνηση είναι και μάθημα συνεργασίας και σεβασμού. Τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν σε ομάδα. Τα μαθήματα αντλούν στοιχεία από διαφορετικές πολεμικές τέχνες και δίνουν έμφαση στην ανάπτυξη της αντίληψης γύρω από τους πρωταρχικούς τομείς του σεβασμού, της πειθαρχίας και του αυτοελέγχου. Διδάσκει ο Παναγιώτης Μαυραειδής.

Πραγματοποιείται κάθε: ΤΕΤΑΡΤΗ 18.30 – 19.30 Α’ – Β’-Γ’ | 19.30 – 20.30 Δ’-Ε’-ΣΤ’ 

 

Θεατρικός Αυτοσχεδιασμός 

Το παιχνίδι και οι θεατρικοί αυτοσχεδιασμοί βοηθούν τα παιδιά να ανοιχτούν, να εκφράσουν τα συναισθήματα και την φαντασία τους, να παίξουν, να δημιουργήσουν αλλά και να μάθουν τους κανόνες του θεάτρου. Το εργαστήρι διδάσκει ο Σάββας Κοβλακάς, ηθοποιός, με μεγάλη εμπειρία σε ομάδες παιδιών,.

Πραγματοποιείται κάθε: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   18.30 – 19.30 Δ’ – Ε’ – ΣΤ’ |   19.30 – 20.30 Α’ – Β’ – Γ’ 

 

Αρμόνιο

Τα μαθήματα αρμονίου είναι ο πιο εύκολος και φιλικός τρόπος για να κάνει το παιδί τα πρώτα του βήματα στον κόσμο της μουσικής! Ένα μάθημα που γίνεται με τρόπο πρακτικό και ευχάριστο, χωρίς να φορτώνεται ο μαθητής με πολλές θεωρητικές γνώσεις. Τα παιδιά μαθαίνουν τις νότες και τους ρυθμούς παίζοντας τραγούδια (και όχι βαρετές ασκήσεις!). Και το καλύτερο απ’ όλα: στην πορεία της σχολικής χρονιάς οι μαθητές του κάθε τμήματος δημιουργούν μια μικρή ορχήστρα από αρμόνια. Χρησιμοποιώντας την ποικιλία των ήχων του αρμονίου ο κάθε μαθητής παίζει ένα διαφορετικό ρόλο στην ορχήστρα. Με τον τρόπο αυτό, τα παιδιά μαθαίνουν από πολύ νωρίς τι σημαίνει “παίζω μουσική μαζί με άλλους”, μια πραγματικά πολύτιμη εμπειρία!  Διδάσκει ο Νίκος Παπαδογιώργος, συνθέτης, ενορχηστρωτής και πιανίστας. Μπορείτε να βρείτε περισσότερα στοιχεία για την πορεία του, αλλά και να ακούσετε δείγματα της δουλειάς του στο www.npapmusic.com.

Πραγματοποιείται κάθε: ΤΕΤΑΡΤΗ 18.30 – 20.30 

(χρειάζεται να έρθετε νωρίς στα πρώτα μαθήματα για να ορίσετε την ώρα μαθήματος για κάθε παιδί)

 

Κλασική κιθάρα

Τα παιδιά δουλεύουν και ατομικά και σε μικρές ομάδες, παρέα με τους φίλους τους. Κάνουν έτσι  τα πρώτα βήματά τους στην κιθάρα και μαθαίνουν μουσική ευχάριστα. Διδάσκει η Βάσω Δούκα (το Σάββατο 9.30 – 12.30). Μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας παραδίδει ο Νίκος Παπασπυρόπουλος (κάθε Τετάρτη 17:30-19:30). Για να συμφωνήσετε με τους δασκάλους την ώρα που θα κάνει μάθημα το κάθε παιδί, θα πρέπει να έρθετε από νωρίς στα πρώτα μαθήματα (τέλη Σεπτεμβρίου και αρχές Οκτωβρίου). 

 

🎹🎸ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΙΘΑΡΑΣ & ΑΡΜΟΝΙΟΥ ο Σύλλογος Γονέων συνεργάζεται φέτος με το Ωδείο Ηριδανός (www.iridanosmusic.eu). Όσοι γονείς το επιθυμούν, μπορούν, έναντι χαμηλού κόστους, να εγγράψουν τα παιδιά που διδάσκονται μουσικό όργανο με τους δασκάλους του Συλλόγου στα μαθητολόγια του Ωδείου, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις και να προχωρούν στις προκαταρκτικές τάξεις. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες. 

 

Εργαστήριο Ρητορικής & Επικοινωνίας 

Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με την έννοια της προφορικής επικοινωνίας και με όλα όσα απαιτούνται για να είναι γόνιμη: κατάλληλο ύφος και γλώσσα του σώματος, άνεση και αυτοπεποίθηση, δομημένος και περιεκτικός λόγος, φαντασία και πρωτοτυπία. Μέσα από μια ποικιλία παιχνιδιών λόγου και σκέψης (αυτοσχεδιασμοί, παιχνίδια ρόλων, αφήγηση, ρητορικά αγωνίσματα, τεχνικές παραγωγής ιδεών, ομαδική επίλυση προβλήματος κ.ά.) και σε ένα οικείο και φιλικό κλίμα αλληλοσεβασμού και συνεργασίας, οι μαθητές αναδεικνύουν τις αρετές τους στην προφορική δημιουργική έκφραση, βελτιώνουν σταδιακά τις αδυναμίες τους, ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους και αναπτύσσουν σημαντικές δεξιότητες ζωής. Παράλληλα καλλιεργείται η αποτελεσματική ακρόαση και η ανάγκη για τον δημοκρατικό διάλογο μέσα από δραστηριότητες  προσαρμοσμένες στη δυναμική και στα ενδιαφέροντα της κάθε ομάδας. Το πρόγραμμα λειτουργεί με την επιστημονική υποστήριξη της ερευνητικής παιδαγωγικής ομάδας «Σείριος». Συντονισμός: Ίνα Μακρυδάκη

Πραγματοποιείται κάθε: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18.30 – 19.30  Β’-Γ’ | 19.30 – 20.30 Δ’-Ε’-ΣΤ’ 

 

Παραδοσιακοί χοροί   

Μαθαίνοντας παραδοσιακούς χορούς, τα παιδιά αναπτύσσουν τον αυθορμητισμό και την αντιληπτική τους ικανότητα, κατανοούν και εκτιμούν το σώμα τους, αποκτούν αυτοπεποίθηση και αναπτύσσουν την συλλογικότητα, την αυτοπειθαρχία και τον αυτοέλεγχο. Διδάσκει ο Παναγιώτης Πράσινος, δάσκαλος με ειδίκευση και μεγάλη αγάπη στους παραδοσιακούς χορούς. 

Πραγματοποιείται κάθε: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.30 – 18.30 Α’ – Β’-Γ’ | 18.30 – 19.30 Δ’-Ε’-ΣΤ 

19.30 – 20.30 & ΣΑΒΒΑΤΟ 12:30-13:30 τμήμα ΕΝ

 

Tumbao   

Το Tumbao είναι ένα μίγμα χορού και γυμναστικής, ιδιαίτερα διασκεδαστικό. Είναι μια μορφή έντονης αεροβικής άσκησης, που σημαίνει ότι αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς, επιταχύνοντας το μεταβολισμό, ενώ γυμνάζει με έναν πολύ ευχάριστο και εκτονωτικό τρόπο όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος. Διδάσκει η Μαρία Κάπου. Έχει αποφοιτήσει από την «Ανωτάτη –Επαγγελματική Σχολή Χορού Νίκης Κονταξάκη» και έχει διατελέσει δασκάλα χορού, ρυθμικής, μουσικοκινητικής αγωγής, hip hop και tumbao instructor σε γυμναστήρια και σχολές χορού. 

Πραγματοποιείται κάθε: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.30 – 18.30 Δ’ – Ε’ – ΣΤ’ | 18:30-19:30 Α’-Β’-Γ’ 

& 19.30 – 20.30 τμήμα ΕΝ

 

Σχολική εφημερίδα 

Παιδιά από την Δ’ μέχρι και τη ΣΤ’ Δημοτικού φέρνουν τα ταλέντα, τα ενδιαφέροντα και την περιέργειά τους, για να δημιουργήσουν μια σχολική εφημερίδα. Θα τη σχεδιάσουν από το μηδέν και θα γνωρίσουν όλα τα στάδια της δημοσιογραφικής έρευνας, του σχεδιασμού και της κυκλοφορίας  μιας μαθητικής εφημερίδας, Συντονίζει η Λαμπρινή Σταμάτη.

Πραγματοποιείται κάθε: ΣΑΒΒΑΤΟ 11.30 – 12.30 Δ’-Ε’-ΣΤ’ 

 

Εικαστικές δημιουργίες και κατασκευές  

Μέσα από την άμεση επαφή με τα χρώματα, τα υλικά, τις εικαστικές κατασκευές, τα παιδιά εξοικειώνονται, αποκτούν πρωτοβουλία και μαθαίνουν να πειραματίζονται με πρωτότυπες ιδέες. Οι εικαστικές δημιουργίες αυξάνουν την παρατηρητικότητα, ενώ τα παιδιά καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και την αισθητική τους.  Διδάσκει η Βασιλική Αναστασίου. Είναι απόφοιτη Σχολής Καλών Τεχνών & Συντήρησης Αρχαιοτήτων, με μεταπτυχιακό στη Σχολή Καλών Τεχνών στη Ζωγραφική & Χαρακτική, ενώ έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων ζωγραφικής για παιδιά & ενήλικες.   

Πραγματοποιείται κάθε: ΣΑΒΒΑΤΟ 09.15 – 10.15 Α’ – Β’-Γ’ | 10.15 – 11.15 Δ’-Ε’-ΣΤ’

 

Μοντέρνος Χορός   

Μέσα από το χορό τα παιδιά γνωρίζουν τη μουσική, το ρυθμό και την κίνηση, διευρύνουν τη

φαντασία και τη δημιουργική τους έκφραση. Με το χορό ασκείται όλο το σώμα, το παιδί μαθαίνει να στέκεται και να περπατάει σωστά αποκτώντας με τον καιρό αρμονία στην κίνηση και ευλυγισία. Διδάσκει η Δέσποινα Χουζούρη. Είναι απόφοιτη Βασιλικής Ακαδημίας Χορού στο Λονδίνο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Μοντέρνου Χορού στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ. Διδάσκει μοντέρνο χορό στα παιδιά του σχολείου μας εδώ και πολλά χρόνια, με μεγάλη επιτυχία. 

Πραγματοποιείται κάθε: ΣΑΒΒΑΤΟ 09.30 – 10.30 Δ’-Ε’-ΣΤ’ | 10.30 – 11.30 Α’ – Β’ – Γ’ 

 

Χορωδία

Η συμμετοχή σε μια παιδική χορωδία προσφέρει ψυχαγωγία, μουσική καλλιέργεια και ευχαρίστηση, Τα μέλη μιας χορωδίας αποκτούν πειθαρχία, μαθαίνουν να λειτουργούν συνεργατικά και αρμονικά καθώς η στάση/πράξη του ενός επηρεάζει την συνολική εικόνα της ομάδας. Επομένως αναπτύσσεται η συλλογικότητα, ενισχύεται η συγκέντρωση και το αίσθημα της αλληλοϋποστήριξης. Το χορωδιακό τραγούδι βοηθά τα παιδιά να διοχετεύσουν δημιουργικά την έκδηλη ανάγκη τους για έκφραση αλλά και για εκτόνωση, συμβάλλει στην ηρεμία και στην ψυχική ισορροπία. Διδάσκει η Ρένα Χαμηλάκη, μουσικός.

Πραγματοποιείται κάθε: ΣΑΒΒΑΤΟ 11.30 – 12.30 

 

Μπάσκετ     

Σε ένα ομαδικό άθλημα όπως το μπάσκετ, τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται για την επίτευξη κάποιου κοινού στόχου. Αποκτούν ομαδικό πνεύμα και κοινωνικοποιούνται. Ομαδικά αθλήματα, όπως το μπάσκετ, τείνουν να καλλιεργούν βαθύτερες φιλίες μεταξύ των παικτών, επειδή αρχίζουν να αναπτύσσουν ένα επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ τους στο γήπεδο. Προπονητής: Μάριος Γιαννόπουλος.

Πραγματοποιείται κάθε: ΤΕΤΑΡΤΗ 18-30-19:30 Α’-Β’-Γ’ | 19:30-20:30 Δ’-Ε’-ΣΤ& 

ΣΑΒΒΑΤΟ 09.30 – 10.30 Δ’ – Ε’ – ΣΤ’ | 10.30 – 11.30 Α’ – Β’ – Γ’

 

Ποδόσφαιρο 5×5  

Εκτός από τη χαρά του παιχνιδιού και την ομαδικότητα, τα παιδιά που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο αποκτούν  ένα γερό και ευλύγιστο μυϊκό σύστημα καθώς και γερά οστά, λόγω των ασκήσεων δύναμης και ευλυγισίας που περιλαμβάνει η προπόνηση. 

Προπονητής είναι ο Θοδωρής Γιαννόπουλος

Πραγματοποιείται κάθε: ΤΕΤΑΡΤΗ 17:30-18:30 Α’-Β’-Γ | 18:30-19:30 Δ’-Ε’-ΣΤ& 

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.30 – 11.30 Α’ – Β’ – Γ’ | 12.30 – 13.30 Δ’-Ε’-ΣΤ’

 

Πινγκ-Πονγκ  

Το πινγκ-πονγκ είναι μια μορφή αεροβικής άσκησης με πολλά κομμάτια αναερόβιας άσκησης. Συνεπώς βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και την καρδιαγγειακή λειτουργία, και συγχρόνως γυμνάζει όλο το σώμα και βελτιώνει την αντοχή, ενώ τονώνει τους μύες και βελτιώνει την ευκαμψία. Η διανοητική άσκηση, στην οποία οδηγείται ο παίκτης λόγω των γρήγορων αποφάσεων, της στρατηγικής που αναπτύσσει, της συγκέντρωσης που απαιτείται, ανεβάζει τον βαθμό συγκέντρωσης αλλά και την ικανότητα γρήγορης λήψης αποφάσεων, τα αντανακλαστικά. Προπονητής είναι ο Θεόδωρος Μάρτος. Είναι προπονητής ΓΣ Άρη Βούλας από το 2009, ασχολείται με την επιτραπέζια αντισφαίριση από το 1998. 

Πραγματοποιείται κάθε: ΣΑΒΒΑΤΟ 09.30 – 10.30 Α’ – Β» | 10.30 – 11.30 Ε’ – ΣΤ’ | 11.30 – 12.30 Γ’ – Δ