11
Σεπ
2020
0

Καλή σχολική χρονιά!

Καλή σχολική χρονιά, με υγεία και χαρά σε όλους!

Όπως ήδη γνωρίζετε, από την ανακοίνωση του Διευθυντή του σχολείου μας, τα παιδιά τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 καλούνται να προσέλθουν στο σχολείο στις 8.15 το πρωί.

  • Τα παιδιά (φορώντας μάσκα) θα συναντήσουν τους δασκάλους τους στην αυλή και θα οδηγηθούν στις αίθουσες τους.
  • Λόγω των μέτρων για την αποφυγή διασποράς κορωνοϊού δεν επιτρέπεται η είσοδος γονέων στο σχολείο.
  • Ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί, αρχικά στην αυλή του σχολείου, με την παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και στη συνέχεια ο Ιερέας θα περάσει από τις τάξεις του σχολείου.
  • Όλοι οι μαθητές, εκτός από τα παιδιά της Α’ Δημοτικού, καλούνται να έχουν μαζί τους τσάντα, καθώς θα παραλάβουν τα βιβλία τους.
  • Όλοι οι μαθητές  και οι μαθήτριες θα σχολάσουν στις 12.00 το μεσημέρι.

Ειδικά για τους γονείς των μαθητών της Α’ Δημοτικού, μετά τις 12:00 το μεσημέρι, ο Διευθυντής έχει καλέσει σε ενημέρωση, η οποία θα γίνει στην αυλή του σχολείου (στο γήπεδο μπάσκετ) και έχει παρακαλέσει ώστε να βρίσκεται στην ενημέρωση μόνο ένας γονέας, ώστε να αποφευχθεί συνωστισμός.

Όπως επίσης γνωρίζετε, λόγω της ιδιαίτερης συγκυρίας φέτος, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων δεν θα έχουμε την ευκαιρία να σας καλωσορίσουμε στο σχολείο, όμως θέλουμε να γνωρίζετε ότι όλα τα κανάλια επικοινωνίας μαζί μας παραμένουν ανοιχτά.

  • Ανακοινώσεις και νέα του Συλλόγου Γονέων θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας εδώ (www.sgk6dsa.gr) και στη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook www.facebook.com/sgk6dsa
  • Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email στο sgk6dsa@yahoo.gr ή μέσω Facebook/Messenger στο me/sgk6dsa
  • Μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter μας https://goo.gl/eMzsgE (αποθηκεύοντας το email του Συλλόγου ώστε να μην καταλήγουν τα μηνύματά μας στα «Ανεπιθύμητα»)

Σε περίπτωση ανάγκης, μπορείτε να μας καλέσετε και στα προσωπικά μας τηλέφωνα, τα οποία θα βρείτε αναρτημένα έξω από την πόρτα του Συλλόγου Γονέων.

Είναι πολλά που δεν γνωρίζουμε σχετικά με τη δράση του Συλλόγου Γονέων φέτος και πολλά που θέλουμε να κουβεντιάσουμε μαζί σας. Για το λόγο αυτό, καλούμε όλους εσάς που ενδιαφέρεστε ουσιαστικά να υπάρξει συνέχεια στο έργο του Συλλόγου Γονέων, σε μια φιλική συνάντηση συνεργασίας, στο προαύλιο του σχολείου, τηρώντας τις αποστάσεις και όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 στις 18:30.

Σχετικά με τις απογευματινές δραστηριότητες, τα ερωτήματά σας είναι πολλά και εξίσου πολλά είναι και τα δικά μας. Έχουμε ζητήσει οδηγίες και κατευθύνσεις από όλους τους αρμόδιους φορείς. Αν μας επιτραπεί να πραγματοποιήσουμε δραστηριότητες, είμαστε έτοιμοι, με συγκεκριμένο πλάνο, για τη διαχείριση που απαιτείται, ώστε να υπάρχουν μικρά τμήματα, με αποστάσεις, απολύμανση και όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας απέναντι στον κορονοϊό. Είμαστε επίσης σε επικοινωνία με τους δασκάλους, ώστε, αν πάρουμε το πράσινο φως, να συνεχίσουμε τις περισσότερες από τις δραστηριότητες που είχαμε και τις προηγούμενες χρονιές (ρομποτική, ρητορική, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, καλλιτεχνικές δημιουργίες, μοντέρνο και παραδοσιακό χορό, σκάκι, μουσικές ομάδες, κλπ.). Θα σας ενημερώσουμε με σχετική ανακοίνωση, αμέσως μόλις έχουμε συγκεκριμένες οδηγίες.

Σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη συνθήκη φέτος, γίνεται περισσότερο από ποτέ επιτακτική η ανάγκη για μεταξύ μας επικοινωνία και συνεργασία. Παρακαλούμε θερμά και πάλι να εγγραφείτε στο newsletter μας (ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://goo.gl/eMzsgE) και να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις.

Ο Σύλλογος Γονέων είμαστε εμείς, οι άνθρωποι που ασχολούνται και ενδιαφέρονται, με υστέρημα ελεύθερου χρόνου όλοι μας, και κινδυνεύει να μην υπάρξει αν αυτό το “εμείς” εξαντλείται σε ανθρώπους μετρημένους στα δάχτυλα, σε παγωμένο ενδιαφέρον και σε αποστάσεις που, με πρόσχημα την προστασία, καθιερώνουν τελικά την αδιαφορία.

Περισσότερο από ποτέ φέτος, παρακαλούμε για τη συνεργασία και τη συμμετοχή σας!

Καλή σχολική χρονιά ευχόμαστε, με δύναμη και δημιουργική ενέργεια, παρά τις δυσκολίες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων (και, για τους φίλους, η Λαμπρινή, ο Κώστας, η Μαργαρίτα, ο Κώστας, ο Ηλίας, ο Φώτης, η Μαρίνα, ο Χρήστος).