13
Σεπ
2019
3

Καλή σχολική χρονιά!

Αγαπητοί γονείς, 

Είμαστε η Λαμπρινή, ο Κώστας, η Μαργαρίτα, η Μαρίνα, ο Κώστας, ο Ηλίας, ο Φώτης, ο Χρήστος ή, πιο επίσημα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων στο σχολείο μας.  Θέλουμε να σας συστηθούμε έτσι, με τα μικρά μας ονόματα, να σας ευχηθούμε ολόψυχα καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο και να σας καλωσορίζουμε στη συντροφιά μας. 

Σας προσκαλούμε και φέτος να συνδράμετε με τα ταλέντα σας, με τη φροντίδα σας και με όσο χρόνο διαθέτετε σε όλες τις δράσεις που αναλαμβάνουμε και στον κοινό στόχο να δημιουργήσουμε γύρω από το σχολείο μια ζωντανή κοινότητα, δημιουργική και δραστήρια, με ιδέες και έμπνευση για τα παιδιά αλλά και για τους γονείς. 

Ο Σύλλογος Γονέων φρόντισε τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης να προσφέρουν ένα μικρό, συμβολικό και γεμάτο νόημα δωράκι στους νεοφερμένους μας μικρούς της Α’ Δημοτικού, την ημέρα του Αγιασμού.

Ο Σύλλογος Γονέων φρόντισε τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης να προσφέρουν ένα μικρό, συμβολικό και γεμάτο νόημα δωράκι στους νεοφερμένους μας μικρούς της Α’ Δημοτικού, την ημέρα του Αγιασμού.

Όπως ήδη γνωρίζετε, ο Σύλλογος Γονέων συντονίζει μια σειρά από δημιουργικές, αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα παιδιά, οι οποίες πραγματοποιούνται στο χώρο του σχολείου, Φέτος φροντίσαμε να έχετε εγκαίρως το ️πρόγραμμα των δραστηριοτήτων στα χέρια σας, ώστε να είναι πιο εύκολος ο προγραμματισμός σας. 

Σε κάθε μία από τις δραστηριότητες θα σας ξεναγήσουν οι ίδιοι οι δάσκαλοι. Θα πραγματοποιηθούν ανοιχτά μαθήματα και δράσεις γνωριμίας με τα παιδιά και τους γονείς την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου (Τετάρτη 25/9, Παρασκευή 27/9 και Σάββατο 28/9). Μόνη εξαίρεση το μάθημα του Αρμονίου: θα ξεκινήσει την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου και  ο δάσκαλος μπορεί, αν σας εξυπηρετεί, να βρει χρόνο και τις Παρασκευές). Από τις 2 Οκτωβρίου, όλες οι δραστηριότητες ξεκινούν κανονικά! 

Εδώ μπορείτε να δείτε μια πιο αναλυτική περιγραφή για όλες τις δραστηριότητες που συντονίζει ο Σύλλογος Γονέων. 

Θέλουμε επίσης να ζητήσουμε εγκαίρως τη συνέπειά σας σχετικά με την εξόφληση της ετήσιας συνδρομής στο Σύλλογο Γονέων (ύψους 10 ευρώ). Το έσοδο αυτό μας επιτρέπει να στηρίζουμε ουσιαστικά τη λειτουργία του σχολείου, πληρώνοντας καθαρίστρια για τις πρωινές ώρες διδασκαλίας, υλοποιώντας εργασίες συντήρησης χώρων, αγοράζοντας βιβλία ξένων γλωσσών και φροντίζοντας μια σειρά από δράσεις. Φέτος για πρώτη φορά με την εγγραφή στο Σύλλογο θα λαμβάνετε την Κάρτα Μέλους του Συλλόγου Γονέων του 6ου Δημοτικού Αλίμου, η οποία με την επίδειξή της θα προσφέρει εκπτώσεις σε καταστήματα και επιχειρήσεις της γειτονιάς μας.

Εδώ μπορείτε να ενημερώνεστε για τη λίστα των καταστημάτων και τις επιχειρήσεις που προσφέρουν εκπτώσεις στα μέλη μας. Η λίστα θα ενημερώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. 

Με στόχο να “ζεστάνουμε” μαζί το ξεκίνημα της νέας χρονιάς και να γνωριστούμε, θέλουμε να σας καλέσουμε σε μια μικρή, παραδοσιακή, γιορτή. Τη σχεδιάσαμε μαζί με τον δάσκαλο των Παραδοσιακών Χορών Παναγιώτη Πράσινο, τη δασκάλα της χορωδίας Ρένα Χαμηλάκη και τη δασκάλα κιθάρας Βάσω Δούκα και σας περιμένουμε στο προαύλιο του σχολείου μας το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 18:30 το απόγευμα. Φέρτε μαζί σας ένα κέρασμα, ένα φαγητό ή γλυκό, για να μοιραστούμε κι ας ξεκινήσουμε έτσι με χαρά τη σχολική χρονιά!

Σημειώνουμε ότι:

  • για τη συμμετοχή στις αθλητικές δραστηριότητες του Συλλόγου οι γονείς θα πρέπει να προσκομίσουν απλό αντίγραφο πρόσφατης ιατρικής βεβαίωσης
  • για την εγγραφή στις δραστηριότητες, οι γονείς θα πρέπει να έχουν εξοφλήσει την ετήσια συνδρομή στο Σύλλογο Γονέων (10 ευρώ) και να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση / έγκριση συμμετοχής

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για κάθε ερώτημα ή πληροφορία. Μπορείτε να μας στείλετε ένα μήνυμα στο Facebook ή ένα email στο sgk6dsa@yahoo.gr. Από την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα μας βρείτε στο γραφείο του Συλλόγου, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή απόγευμα (από τις 17:30 έως τις 18:30) και κάθε Σάββατο πρωί (από τις 09:15 έως τις 13:30).